Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

igényes

2014/12/04. - írta: vészmadár (pica pica)

A fájdalmasan középszerű, tehetségtelen polgár jelzője önmagára vagy valamely, érdeklődési körébe tartozó kulturális területre. Semmi másra nem hivatott, mint hangsúlyozottan tehetségtelen és önmaga jelentéktelenségét megemészteni képtelen hősünk nem létező különlegességére felhívni a külső szemlélő figyelmét. Lényegében nem több, mint egy marginális, de tehetséget semmiképp nem igénylő érdeklődési körben az átlagnál hangyafasznyival bővebb, lényegében egyfajta intellektuális holtsúlyt képező információ birtokában meggyőződve lenni önnön kiválóságunkról. Így lesz Senki Jakab idővel Jakab, aki igényes zenéket hallgat, Jakab, aki igényes filmeket néz, illetve Jakab, aki igényes borokat iszik. Mondanunk sem kell, hogy nevezett Jakab szellemi kvalitásai alapján pont olyan eséllyel pályázik a tetszelgett szerep tényleges szaktudássá transzmutálására, mint félbevágott angolhering a Field-díjra. Szinte mindenki másnál kártékonyabb és nevelhetetlenebb fajta. Az ellene való egyetlen védekezés az, ha ismeretségünk 37. másodpercében vérig sértjük, hogy soha többé ne keresse a társaságunkat. Minden más esetben hosszú, fájdalmas szenvedés lesz a büntetés.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feleslegesszavaink.blog.hu/api/trackback/id/tr996956923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ernoke 2014.12.13. 11:16:48

az "igényes" számomra a kóros tisztaságmániát, kóros kockázatkerülést és a mindenféle életszerű megnyilvánulástól való tartózkodást jelenti.

Ernoke 2014.12.13. 11:27:47

amúgy írhatnál valami forradalmi újításról is mostmár végre.:D

Ernoke 2014.12.17. 12:00:28

@vészmadár (pica pica): hát mondjuk a "forradalmi" kifejezésről mint olyanról :)
süti beállítások módosítása