Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

hinni a templomban kell, akarni a WC-n kell

2017/06/21. - írta: wjozsi

Ez a két mondás olyan megbízhatóan jelzi az ostoba, fellengzős embert, mint a lakmuszpapír a kémhatást.

Mindkettő az átkosnak nevezett rendszer iskoláinak linóleummal borított ember- és menzaszagú tantermeinek neoncső-villódzásában penészedő, szünetekben a műanyag lambériás folyosón dohányzó tanáregyéniségeitől származik. Közülük is azoktól, akik fiatalabb korukban színésznek vagy űrhajósnak készültek, utóbb beérték volna egy irattáros vagy villamosvezető állással, de a pályaválasztás során valahogy erre a homályos terra incognitára keveredtek. És senki nem szólt nekik, hogy bizony a tanárság elválaszthatatlan velejárója a sok büdös kölök. Akik nem tanulni járnak oda, akiknek az iskola nem a második otthonuk és akik azt hiszik, hogy még csöngetés előtt beérnek (de nem, és hát "hinni ugyebár a templomban kell"), meg akik a kérdésre csak a helyes választ akarták mondani (de nem, mert azt legfeljebb szerették volna mondani, "akarni a WC-n kell", és az ráadásul nem is a helyes válasz).

Ez a tanárfajta mára kihalófélben van, de az elmúlt idők ódon kriptalehelete a jó, de kritikátlan tanítványok révén a mai napig fel-felböffen a mélyből, hogy e kifejezésekben öltsön szellemtestet. Ha netán (mondom: netán) Te is kimondod elvétve, akkor magad is áldozat vagy, de tehetsz ellene - sürgősen felejtsd el őket.

A történelmi igazságtétel miatt álljon itt az ellenpont is: hinni mindenhol szabad, de a templomban sem kell, továbbá mindenki ott és azt akar, ahol és amit csak akar. Azt hiszem.

7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feleslegesszavaink.blog.hu/api/trackback/id/tr8012611725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.12.14. 16:10:36

De jó, hogy bedöglött ez a blog!
Ekkora baromságot leírni...
Egyrészt... "átkosnak" a Kádár érában hívták a rákosiékat megelőző, szerintem inkább feudális, mint kapitalista rendszert. Hogy most a gengszterváltás előtti időkre hivatkoznak így, azt azt hiszem, iróniának híjják jobb helyeken. Illetve vannak tudatlanok, akiknek erről fogalmuk sincs, csak használják, mintha tudnák, miről van szó.
A "hinni a templomban kell" úgy tudom, ennél régebbi eredetű, szimpla célzás az ateista egyének részéről, hogy ha valaki baromságokat hord össze, hazudozik bizonyos dolgokról ("én azt hittem, hogy blah, bla, bla...") azt adja elő olyanoknak, akik ezt elhiszik és jellemzően ilyeneket a templomban találni.
Persze, ha eme poszt szerzője még hisz a gyerekmesékben... :D

wjozsi 2018.12.15. 15:10:39

@Le a spammerekkel: :-D :-D :-D A poszt bevezető gondolatához kapcsolódva megállapítható, hogy hozzászólásod is pontosan "olyan megbízhatóan jelzi az ostoba, fellengzős embert, mint a lakmuszpapír a kémhatást". De mi itt szeretjük az ilyeneket, úgyhogy hajrá. Kellenek a felesleges szavaid, különben miről beszélgetnénk a blog utódjaként viruló facebook csoportban?

Kulcsár Főnix Reni 2018.12.15. 15:30:37

@Le a spammerekkel:
Ekkora baromságot leírni, amit most itt leírtál! Elmagyarázod, mit jelent a mondás: Hinni a templomban. Remélem, csak te veszed ennyire komolyan önmagadat, nem a környezeted, téged.

Le a spammerekkel · http://ketkerekenoutival.blog.hu/ 2018.12.15. 17:39:24

Jó, hogy az arcoskodó söpredék egyből ugrik. Igen, pont a fajtátokra céloztam. Ti pont olyan sötétek vagytok, mint ez a blog.

gallisoga 2018.12.15. 20:01:45

@Le a spammerekkel: Igazad van, a mi fajtánk sötét és főként tudatlan, önálló gondolatokat megfogalmazni képtelen társaság. Tényleg, respect, hogy kiállsz a valódi intellektus és a történelmi tényeken alapuló tudás mellett. Köszönöm.
(Ballai, te vagy az?

Thor vagyok 2018.12.16. 10:12:19

Ha nem azt hittem, hogy kommentháborúhoz több mint 5 kommentet szoktak használni! :D
Amúgy ha valakinek rendszeresen akarni kell a WCn, rossz sora van annak!

mudman 2024.03.19. 01:54:08

@wjozsi: Szia! Bár a hozzászólásod óta eltelt pár év, de én csak most botlottam ebbe a blogba, és szívesen megnézném a FB-on lévő utódját is. Segítesz, milyen néven keressem? Ha van még egyáltalán. Köszi.
süti beállítások módosítása