Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

hirig

2014/08/15. - írta: vészmadár (pica pica)

Miután a napokban egy baráti oldalon 28 alkalommal használták, már utánanéztünk, mi a falhoz kent mákos nokedli ez. Sajnos továbbra is értetlenkedünk. Maga a szó olyan időkben volt utoljára - akkor is szűk körben - használva, hogy az amúgy vagy 40 éve elavult nyelvészeti kategóriákban lehet megtalálni, a jassznyelvi kifejezések között. Tehát hogy tiszta legyen: NINCS már olyan besorolás vagy 40 éve, hogy jassznyelv. Amikor még volt, akkor a hirig szerepelt benne. Az utolsó élő ember, aki ezt teljes komolysággal kiejtette a száján, vagy 80 éve halott. Ezt az is jól mutatja, hogy a córesszel és a brahival tartozik egy kalap alá, csak még azok is frissebben hatnak. Őszintén reméljük, hogy nem kezdődik egyfajta nyelvi múltba révedés kis országunkban, mert ha újra elő kell venni a tekintetes uram-okat és az instállom-okat, akkor vaníliás tejsodóba forgatom a szomszéd macskáját.

Címkék: szavaink
4 komment

golyóérett

2014/08/14. - írta: vészmadár (pica pica)

Habár mozgalmunk örvendetesen mentes az álszent, megjátszós, felszínes politikai korrektség valamennyi hajtásától, azért van, ami nekünk is sok. A röhejesen macsó tesztoszteronfitogtatásnál kevés szánalmasabb dolog létezik a világon, s a nevezett jelenség egyik legirritálóbb megnyilvánulásai közé tartoznak a címben szereplő szó és hasonszőrű pajtásai, köztük a megér egy patront, a farokérett és a mindent vivő szúrnám a fosóját. Az ilyeneknek tényleg, szívből csak azt kívánom, hogy egy szudáni kirándulás során tegye őket magukévá egy kupac kéjsóvár hegyikecske.

Szólj hozzá!

szuperhold

2014/08/12. - írta: vészmadár (pica pica)

Hát kérem, mielőtt valaki azt hinné, ez esetleg egy másik naprendszer másik bolygójának valamelyik holdja, amelyik valamilyen szempontból kiemelkedő tulajdonságokkal bír, sajnos le kell lomboznom olvasóinkat: ez bizony a kutyaközönséges, mindenki által ismert Hold, ami - minthogy néha kicsit közelebb van hozzánk, néha meg távolabb - időnként szokatlanul nagynak látszik, ahogy máskor meg szokatlanul kicsinek. És akkor ott vannak azok a szokatlanul átlagos napok, amikor a Hold szokatlanul átlagos. Hogy aztán az emberiség miért nem elégszik meg azzal, hogy "Nézd, Editke, ma milyen gyönyörű a Hold! Baszunk?", annak megfejtésére egy kupac, himalájai bioenergetizált jetifingba forgatott szellemsebész sem tudna választ adni. Mindenesetre úgy véljük, jobb kerülni a használatát, mielőtt ezen a vonalon elindulva posztolgatni kezdenénk a napi időjárásról.

Szólj hozzá!

móvár

2014/08/11. - írta: vészmadár (pica pica)

Mi magunk egyébként hívei lennénk egy, a hosszú (túl hosszú) településnevek rövid változatainak terjesztését felkaroló kampánynak. Teljesen felesleges hisztinek érezzük, hogy minden tetves alkalommal, amikor székesfővárosunkat Pestnek titulálja valaki, megjegyezze az illető, hogy ő budai (óbudai, csepeli, újlipótvárosi, stb.). Teljes mértékben helyénvaló, hogy Sátoraljaújhelyből Újhely lesz (helyi ejtés szerint: Újhel), Balatonföldvárból Földvár, Abádszalókból meg Szalók. Ugyanilyen támogatható nyelvi lelemény volt, amikor az egykori Moszkva téri forgóóra egyszerűen forgóra lett a Moszkván, a komlói Petőfi tér pedig mindenkinek peftér. Viszont kikérjük magunknak Mosonmagyaróvár Móvárosítását, Gagyi, idétlen, nevetséges, szánalmas, ráadásul tökéletesen úgy hangzik, mintha egy 6 éves találta volna ki, aki a betűket már úgy-ahogy ismeri, de a rövidítéseket és a szavakat nem, úgyhogy az M utáni pontot figyelmen kívül hagyva, egyszerűen összeolvasta a rövidítést. Nevezzétek baszod Óvárnak, úgyis mindenki tudni fogja, de nem fognak úgy rátok nézni, mint mi egykori osztálytársunkra, aki magyar feleléskor betű szerint felmondta, hogy ez egy imp-ellenes mozgalom volt, zárójel antiimp.

6 komment
süti beállítások módosítása