Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

hirig

2014/08/15. - írta: vészmadár (pica pica)

Miután a napokban egy baráti oldalon 28 alkalommal használták, már utánanéztünk, mi a falhoz kent mákos nokedli ez. Sajnos továbbra is értetlenkedünk. Maga a szó olyan időkben volt utoljára - akkor is szűk körben - használva, hogy az amúgy vagy 40 éve elavult nyelvészeti kategóriákban lehet megtalálni, a jassznyelvi kifejezések között. Tehát hogy tiszta legyen: NINCS már olyan besorolás vagy 40 éve, hogy jassznyelv. Amikor még volt, akkor a hirig szerepelt benne. Az utolsó élő ember, aki ezt teljes komolysággal kiejtette a száján, vagy 80 éve halott. Ezt az is jól mutatja, hogy a córesszel és a brahival tartozik egy kalap alá, csak még azok is frissebben hatnak. Őszintén reméljük, hogy nem kezdődik egyfajta nyelvi múltba révedés kis országunkban, mert ha újra elő kell venni a tekintetes uram-okat és az instállom-okat, akkor vaníliás tejsodóba forgatom a szomszéd macskáját.

Címkék: szavaink
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feleslegesszavaink.blog.hu/api/trackback/id/tr896605721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garage 2014.09.26. 21:24:36

Nálunk a családban rendszeresen használták / használják ezt a szót és nincs számunkra semmilyen múltba révedésre utaló mellékzöngéje.
süti beállítások módosítása