Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

taláros testület

2014/05/25. - írta: vészmadár (pica pica)

Szabolcs és Miklós keresztnevű olvasónk kiváló találata (és a többi is). A szóismétléstől idegenkedő, de a problémát fogalmazás-technikailag feloldani képtelen, vonatkozó névmások alkalmazásában bizonytalan sport-zsurnalisták módszere. Az öreg kontinens (Európa), az Aranycsapat legendás kapusa (többek szerint ez Grosics) és persze az örök kedvenc, a skandináv hálóőr és/vagy Cerberus, ami nem más, mint egy svéd kapus. Modoros, mint a makkos cipő. Egyetlen legális és tényleg vicces alkalmazási területe kollégánk, aki feleségére rendszeresen volt menyasszonyaként utal.

Szólj hozzá!

titrimetria

2014/05/24. - írta: vészmadár (pica pica)

Persze, térfogatmérésen alapuló kémiai elemzési módszer, csak sajnos 25 év alatt (néha felette is) az ember automatikusan titty mania-nak olvassa. Az agyműködés néha érthetetlen. Közeli rokona a refraktometria, amelynek hallatán minden jó érzésű ember végbele análteleszkópot vizionálva ugrik görcsbe, pedig ez nem is az. Mind közül a legfellengzősebb az olfaktometria, ami amúgy csak annyit tesz, bármilyen puccos neve is legyen, hogy megszagoljuk. Fiatalabb olvasónkat tájékoztatnánk továbbá arról is, hogy a telemetria viszont nem a nézettség mérése. Egyelőre.

Szólj hozzá!

hajózó állomány

2014/05/23. - írta: vészmadár (pica pica)

A kvintesszenciális hátezmi. Semmi köze semmiféle hajóhoz. Már elve, emberi lényeket állománynak nevezni tipikus köcsög katonai gondolkodás (élő erő a faszom, az), de hogy aztán a hajózó meg tulajdonképp a légierőnél használatos kifejezés legyen, annak magyarázatára valószínűleg a századelő nem túl szofisztikált kokainfogyasztási szokásainak kérdését kellene megbolygatnunk. Tiszta ciki.

Címkék: kifejezéseink
Szólj hozzá!

anyagkiszabat

2014/05/22. - írta: vészmadár (pica pica)

Tudtátok, hogy az ételeknek állományuk van és nem állaguk? És hogy van telítőértékük? Hát azt, hogy lisztérzékenység nincs, ellenben létezik glutén-szenzitív enteropathia? Az orvosi indokoltságú táplálás megannyi remek gyöngyszemét citálhatnánk még, de ma a köz- és humán gyógyétkeztetés egy különösen rusnya példányát elemezzük röviden. Mert amit a normális szakácskönyv simán elintéz azzal, hogy "hozzávalók", azt ebben az esetben anyagkiszabatnak kell nevezni. Bár azt hinnénk elsőre, de ez a dolog sajnos nem utódzenekara a Black Sabbath-nak, sokkal inkább valami őskori gyökér 200 éve továbbhagyományozott sületlensége, miszerint egy tökfőzelék hozzávalói között igenis fel kell tüntetni, hogy:

 

kapor: 0,025 gramm

 

Anyád.

Szólj hozzá!

pantalló

2014/05/21. - írta: vészmadár (pica pica)

Mielőtt valami jó képességű divatipari manipulátor megpróbálja olvasóinkat a sima képű dumájával tévútra terelni, józan ésszel szögezzük le, a pantalló jelentésköre tökéletesen megegyezik a nadrágéval, így a pantalló az nadrág. A különbség csupán az, hogy míg az utóbbit említve a nadrágokhoz kísérnek minket a boltban, hogy kedvünkre válogassunk, az utóbbi esetében megkérnek, hogy fáradjunk át a fűrésztelepre. Kinek jó ez? Na ugye.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!

paradigmaváltás

2014/05/20. - írta: vészmadár (pica pica)

Önmagában alkalmas arra, hogy bármely cikket, posztot, kommentet vagy nagydoktori értekezést unalmas, semmitmondó és okoskodó szóhalmozássá degradáljon. Kezdő újságírók politikai elemzéseinek és bármely TGM-cikknek kihagyhatatlan eleme. Ütős kombó lehet a "platform", a "gyakorlatilag az EU kormánya" vagy a "az amerikai jegybank szerepét betöltő" fordulatokkal együtt alkalmazni. A "kor- és kórkép" kifejezéssel egy mondatba erőltetni önmagában szemi-letális dózis.

2 komment

krakéler

2014/05/19. - írta: vészmadár (pica pica)

Jelentését tekintve valami olyasmi, amit ma, a webkettes térben trollnak minősítenének. Hangzásáról elmondható, valószínűleg ez lenne a neve egy robotpolip-kaijunak, amit az Androméda-rendszerből származó, nem annyira heteroszexuális űrlények raktak össze, csupa Zepter-edényből és bioptron-lámpából. A ritka jelzők egyike, ami képes igésedni, bár erre a valósan jelentkező igény minimális. Mert hát ahogy megvagyunk anélkül, hogy a hiú szóból képezzünk egy hiúskodik igéd, úgy a krakélerkedikre sincs szüksége a világnak.

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása