Tudtátok, hogy az ételeknek állományuk van és nem állaguk? És hogy van telítőértékük? Hát azt, hogy lisztérzékenység nincs, ellenben létezik glutén-szenzitív enteropathia? Az orvosi indokoltságú táplálás megannyi remek gyöngyszemét citálhatnánk még, de ma a köz- és humán gyógyétkeztetés egy különösen rusnya példányát elemezzük röviden. Mert amit a normális szakácskönyv simán elintéz azzal, hogy "hozzávalók", azt ebben az esetben anyagkiszabatnak kell nevezni. Bár azt hinnénk elsőre, de ez a dolog sajnos nem utódzenekara a Black Sabbath-nak, sokkal inkább valami őskori gyökér 200 éve továbbhagyományozott sületlensége, miszerint egy tökfőzelék hozzávalói között igenis fel kell tüntetni, hogy:
kapor: 0,025 gramm
Anyád.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.