Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

borkorcsolya

2014/05/04. - írta: vészmadár (pica pica)

Nem állítjuk, hogy a bor- és sörkorcsolya szavakat biztosan műanyag palackos alkohol erős befolyásoltsága alatt alkotta meg egy hasnyálmirigyben már gyengélkedő, félalkoholista jópofi, de azért olyasmi ez, mint a szőke bombázó cukkinivel és síkosítóval a pénztárnál: gyanús. Különösen idegesítő, hogy mindig olyanok akarnak valami sörkorcsolyát, akiknek már a szagáról lehet tudni, semmiféle rásegítésre nincs szükségük, hogy a sör beléjük csússzon. Ha meghalljuk a borkorcsolya szót, 85%-os valószínűséggel 3 percen belül elhangzik a "bort tisztán, sört piszkosul" kifejezés. A társalgás ezen pontján hányjuk fejbúbon az illetőt lazacpürével.

Szólj hozzá!

catwalk

2014/05/03. - írta: vészmadár (pica pica)

A catwalk szóval először találkozni olyan érzés, mint Leon Silvernek lenni ébredés után, Cherubionban. Hosszas keresgélés után persze kiviláglik, hogy a nevezett izé simán a kifutó, de akkor meg miért nem kifutó? Amellett, ahogy a divat kompletten alig több, mint libahülyítő parasztlehúzás (paraszt alatt értve akár a csilliárdos réteget is, tehát: hülyeségadó), azért legalább a köcsög szókincs terjedésének illenék gátat szabni. Úgyhogy mostantól ahányszor meghalljuk a catwalk kifejezést, nyugodtan kezdjünk el szakérteni a "Minden kabát, ami nem bőr, automatikusan női kabát!", illetve a fekete-fehér-szürke egyszínű szín- és mintavilágon kívül eső daraboknál bedobva a "Kapható férfiben is?" vonalon. Álláspontunkhoz ragaszkodjunk makacsul. Frenetikus lesz a hatása, ígérem.

Szólj hozzá!

fogkemény (al dente)

2014/04/30. - írta: vészmadár (pica pica)

A fogkemény szóösszetétel a magyar nyelv valamennyi ismert szabálya, valamint írott és íratlan hagyománya szerint azt jelenti: kemény, mint a fog. Sajnos a gasztronómiabuzik és az olaszimádók halmazának nem elhanyagolható metszésében tenyészők ezt nem így gondolják. Már eleve az rohadtul idegesítő, hogy minden kibaszott tésztafőzésnél úgy érzi, be kell dobnia az al dente kifejezést, mintha a tésztafőzés tudomány volna, az asztal meg oltár. A nyomingerebbje ezen a ponton szokta elsütni a fogkemény szót, hogy fitogtassa, mennyire májer is ő a konyhában. Mer' ugye tud tésztát főzni. Mint a Malackaraj egykori - igaz barátságos természetem miatt nem hosszú ideig regnáló- korrektora, csak annyit mondhatok, a legjobb védekezés az, ha makacsul vitát generálunk arról, vajon a SPAR-os vagy a CBA-s, 600 forint/kg árfekvés alatti parizerszegmens finomabb bundázva.

Szólj hozzá!

celebcasting

2014/04/29. - írta: vészmadár (pica pica)

Az ihletért köszönet Papp Gábor olvasónknak.

 

A "celeb vagyok" kijelentés nagyjából úgy hangzik, mintha valami kellemetlen, bár nem túl veszélyes betegség hordozója volna az illető. Tulajdonképpen valahol értékelendő az, hogy a Mátragyörhönyei Hírmondó által lebonyolított szépségverseny harmadik helyezettjét nem a híresség szóval illetjük, de azért mégis undok kis jószág ez a celeb. A "sztárvilág" amerika-majmolása sajnos nem merül ki ebben az egy rövid szócskában. Itt van mindjárt a casting, amelyről egészséges férfiembernek csakis Pierre Woodman munkássága ugrik be, esetleg a világ leghülyébb című, Oláh Ibolya nevével fémjelzett izé, a Casting minden. (Mellékszál: mióta adunk úgy címet, hogy két, random szót illesztünk össze, amelyek együtt semmiképp nem jelentenek semmit?) A stylist a celebszókincs grenadírmarsa, már amennyiben egy tök közönséges, megbecsült valami volt régen (sminkesek, öltöztetők, kellékesek), aztán új nevet kapott, és azóta senki nem mer belőle enni. Valószínűleg túl forró, azért. A backstage-ről meg sokáig azt hittem, az a hátraszaltó angolul. Véleményünk szerint minden celebet castingoljon meg a Rocco Siffredi a kulisszák mögött, kétszer.

Szólj hozzá!

poroszló

2014/04/29. - írta: vészmadár (pica pica)

Amikor azt hisszük, a rendőrség respektje kicsi, képzeljünk el egy párhuzamos univerzumot, ahol ugyanez van, csak a nevük poroszló, és egyben ők a kirendelt hatósági tanúk is. Nincs megalázóbb, mint a "Szia, neked mi a foglalkozásod?" kérdésre kénytelen-kelletlen azt válaszolni, hogy "Poroszló vagyok." Esetleg a barista, de az sem sokkal. Az idő olykor pont azt temeti el, amit kell.

Címkék: szavaink
5 komment

nyoszolyólány

2014/04/28. - írta: vészmadár (pica pica)

A szó, ami egy vinnyogó, idétlen, rózsaszín tütübe tekert 98 kilós liba képzetét horgasztja fel bennünk. Kiváló, hangulatfestő kifejezés volna a "Ne nyoszolyogjá' má itt, gecó!" (Értsd: "Az anyádért vernyákolsz itt sipákolva, te növendék ámbráscet méretű Hótehénke!"), de sajnos valami miatt ez az értelmezés széles körben egyelőre nem terjedt el. Mocsári rutytutyuszaurusz legyek, ha értem.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása