Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

egyszámla

2014/04/26. - írta: vészmadár (pica pica)

Professzor Pizka blogoszferális társunk az öntömjénben, vagymi, a minap felvetette, hogy egyszámla. Ha olvasóink nagy része most pont olyan értelmetlenül néz, mint mi, akkor valószínűleg a Föld még nem érett meg arra, hogy belelőjük egy fekete lyukba. A nevezett szó értelmetlenségéről sokat elárul, hogy a magyar nyelvben mélyen gyökerezett identitásunk ellenére a megfejtéséhez a német megfelelőjét (Verrechnungskonto) kellett egy német-angol szótárba beemelnünk, hogy az angol jelentéséből (allocation account) nagyjából elkezdjük pedzeni, hogy ez mi a fityfiritty. Mivel a szó amúgy is felesleges, maradjunk annyiban, hogy az egyszámla kifejezésben az egy- az leginkább egyenleg. Remélem, több tucat bankár olvasónkat sérthetem meg, amikor úgy vélem, rakja seggbe őket egy talicska aprómajom, amikor ilyeneket ötlenek ki.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!

tokány

2014/04/25. - írta: vészmadár (pica pica)

A népszerű és sokakban a hányingert többszöri olvasás után is felkeltő löncs posztunk máig visszhangzó hullámokat ver a virtuális térben, és a hullám egyre újabb és újabb szavakat vet partra ebből a jelenséghalmazból. És habár laikusként azt hinnénk, hogy egy étel esetében a vonzó, kellemes hangzású név alapvető, a tapasztalat ezzel hajmeresztően ellentétes. A tokány orrváladék-hangulata senkit nem csábít fogyasztásra, ahogy a mussz kiejtésének egyetlen megfigyelhető hatása az, hogy legalább hárman zsebkendőt kínálnak a tüsszögőnek. A ragu hangzása kifakadó pattanásra hajaz, a trüffel meg olyan, mintha egy rózsaszín tüllszoknyába öltöztetett kerti törpét eperízű síkosítóval kenegetnénk, de nem mondjuk meg, milyen célból. Rácponty tejföllel pedig nincs is.

4 komment

nyomvályú

2014/04/23. - írta: vészmadár (pica pica)

Ezerkétszáz százalékig biztos vagyok benne, hogy amennyiben blogunk kissé nagyobb népszerűségnek örvendene, lenne legalább egy nyelvész zseni, aki megmagyarázná okosan, miképpen is lett a valamiképpen azért még legalább indokolható vájat szóból az évszázadok során vályú. Ettől függetlenül, a nyomvályú szót majd akkor vesszük fel a szókincsünkbe, amikor nyomdisznókat fogunk tartani, és szóba kerül az etetésük. Addig meg nyomjon vályút a diszlexiás, mizantróp cápaharcsa.

Címkék: szavaink
2 komment
süti beállítások módosítása