Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

kreatív

2014/04/20. - írta: vészmadár (pica pica)

Valamikor volt önálló jelentése is, de az a jelentés (teremtő erejű) utoljára Carolus Clusius 1583-ban megjelent Rariorum aliquot stirpium per Pannoniam-jában fordult elő. Mai jelentése: lusta, életképtelen, drogos (művészetben), illetve manipulatív, képzelethiányos kretén (egyéb esetben). Ha valaki azt mondja, hogy ő (egy) kreatív, akkor biztos lehetsz benne, hogy az illető eszi a saját taknyát, valamint batyus buliba a saját szar borából rak be két litert egy pillepalackban, majd azonnal rárabol a Chivas-ra. Ütni, ütni, ütni.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!

tapsifüles

2014/04/19. - írta: vészmadár (pica pica)

A nyulak különben is agresszív kis rohadékok, mint azt Konrad Lorenz óta tudjuk, de ez most mellékszál. Nincs azonban idegesítőbb, mint amikor a szóismétlést a vonatkozó névmásoktól idegenkedő zsurnalista azzal igyekszik elkerülni, hogy mindenféle alternatív elnevezéseket kezd alkalmazni. Hálóőr, zsurnalista, nordikus és az ember legjobb barátja (ami amúgy is a cici). Ennek a jelenségnek mintapéldája a tapsifüles, amelyhez a hülyének nézett, gyerekhez leereszkedő gügyögés érzete is társul. Az ilyet szarják fültövön egy rozsomákkal.

1 komment

felület

2014/04/16. - írta: vészmadár (pica pica)

Egy honlap, de akár egy alkalmazás megjelenése és használati elemeinek összessége.

 

Talán még egy fokkal szebb az alkalmazásfelület és a blogfelület. Itt is tetten érhető a szabatosságra törekvés ügybuzgó túltengése, amikor a laikusnak már irányadó elképzelése sincs, mi a lófasz lehet a nevezett dolog. Valahányszor meghalljuk, köhögjük szemgolyón az illetőt egy vödör takonnyal.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!

úgyszólván

2014/04/15. - írta: vészmadár (pica pica)

A felesleges szavak mintapéldánya. Tipikus, bornírt zsurnálmodor. Jó esetben csak simán elhagyható a mondatból, rosszabb esetben arra szolgál, hogy elfedjen valami ordas csúsztatást (Mindenkori barátnőnek szoktam pl. mondani, hogy mielőtt megismertem, úgyszólván szűz voltam.). Formállogikailag az ezt tartalmazó mondatoknak gyakran nincs is értelmük Mert mégis, mit jelent az, hogy a "Katolikus egyház úgyszólván mindenkihez akar szólni."? Ja, semmit. Azon kívül, hogy az újságíró szereti az úgyszólván szót. Az ilyen menjen és írjon kakaóscsiga-címkéket.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!

sebesvonat

2014/04/14. - írta: vészmadár (pica pica)

Már eleve ugye vasúti fokozatok, miszerint ugye személy, sebes, gyors, meg az intercity, ami elvileg A-ból indul, és csak B-ben áll meg, a végén. Mind közül a leghülyébb a sebes-. Egyfelől, a sebesség szót leszámítva (még esetleg a Honfoglalás körül a nyelvből végleg kikopott szélsebest említhetjük) semmilyen létalapja nincs a sebes- tagnak. Ellenben ha volna, akkor mindenképp a gyors fokozását jelentené. Na most ezzel ellentétben, a sebesvonat az pont olyan tetű, mint a személyvonat (a személy jelentése vasúti használatban: olyan lassú, mint a teher, csak marhákkal van tele.), csak azért oda nem aljasodik le, hogy kifejezetten a puszta közepén megállva várjunk 20 percet a kalauz kurvájára. Ugyanezen relációban az intercity olyan gyorsvonat, ami ugyanolyan lassú, csak Abádszalókot kihagyja, és az előtted ülő üléstámláján van egy műanyagba applikált hálós szatyor, amibe a rántott húsos szendvicset pakolhatod. A nemzetközi gyors ugyanez, csak majonéz van a szendvicsben. Az interpici meg egy vicc.

2 komment
süti beállítások módosítása