Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

mosolyt csal az arcára

2017/06/08. - írta: wjozsi

Ezt a negédes szófordulatot azok használják rendszeresen, akik ugyanilyen rendszerességgel visszasírják a régi jó filmsorozatokat azokból az időkből, amikor még egy szegény rabszolgalány képernyőn követett sorsa a fél országot megríkatta. Hisz olyan szép volt, amikor Isaura bájos naivsága mosolyt csalt a békásmegyeri műbőr kanapéjával eggyéizzadt kazánszerelő harcedzett arcára. Az előbbiek szellemi utódjaként el-elsütik továbbá a fiatalabbak közül azok, akik szerint a High School Musical (hájszkúlnyuzikel) még 14 éves kor fölött is megható.

Lássuk be, ez a kifejezés önmagában hordozza a feleslegességet. Mert hát hova a retkes sajtkéreggel átszőtt búbánatba csalna bármi is mosolyt? Nyilván költőinek szánt megfogalmazás ez. De mi abban a költői, az elgondolkodtató, a választékos, ha mondjuk megállapítjuk, hogy hoppá, Jánosnak a hasán van a köldöke?

Ha valami mosolyt csalna a seggére, az igen. Az méltó volna az említésre. De akkor még mindig itt van, hogy csal.

Nem tisztességes eszközökkel készteti mosolyra az arc viselőjét, hanem orvul rácsalja azt a vigyort, ami így közszemlére tett corpus delictiként árulkodik az áldozat manipulált gondolatairól.

Neked viszont immár az igazság fölényes birtokosaként és védettséged tudatában ezentúl nyugodtan mosolyt csalhat az arcodra, ha ezt a kifejezést hallod.

KÖZÉRDEKŰ FRISSÍTÉS: Az imént hallottuk, hogy valakik H2O-t csalnak a vízbe!

Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása