Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

kincs a szemétben

2016/06/27. - írta: wjozsi

Nem, a cím szavaival nincs semmi gond, ezúttal csak utal a lényegre. Ma ugyanis véletlenül megnyitottam a spam-folderemet, más néven a levélszemét mappámat, ahol feleslegesen létező emailekben feleslegesen létező szavak kincsestárára bukkantam. Ez ugyebár az a süllyesztő, ahová a levelezőrendszer jótékonyan eltünteti a kéretlen üzeneteket, melyekben jó- és megkérdőjelezhető szándékú cégek ajánlgatják az élethez nélkülözhetetlen szolgáltatásaikat, portékáikat. Az elmúlt napok magyar nyelvű terméséből válogattam:
 
"hajnövesztő lézerfésű"
Ez olyan Star Wars-os kellék lehet. Csak azzal kell vigyázni, hogy az ember mindig szőrmentén használja, máskülönben könnyen beleszalad az agyba.
 
"nagyméretű anion kristály szűrős germánium zuhanyrózsa"
Huh. Bármi is ez, kisméretűben biztos ciki lenne.
 
"mágneses szúnyogháló"
Gondolom minden vasszúnyogot odavonz.
 
"tojáskészítő"
Ezt az én időmben még tyúknak hívtuk.
 
"mágikus locsolócső"
Mit tudhat egy ilyen slag? Vagy várjunk csak... dereng valami... (l. lentebb)
 
"szúnyogcsípés eltávolító eszköz"
Na ez durva lehet. Gondolom kapható hozzá a szúnyogcsípés helyén keletkezett lyukra folt is. Vajon ön-agyműtéthez árulnak eszközöket?
 
"eseményrögzítő kamera"
Ez komolyan egy olyan kamera, amivel eseményeket lehet rögzíteni? Mekkora innováció!
 
"szexbaráti felkérés"
Megtisztelő ismeretlenül egy ilyen felkérést kapni. Az illető tudhat valamit a mágikus locsolócsövemről. Meg hát xxxCiceró szerint az élet mit sem ér szexbarátság nélkül.
 
PS: A végére érve rám tört a kétség: lehet, hogy ezek nem is feleslegesen létező szavak?
 
lezerfesu.png
Yoda mester a hajnövesztő lézerfésűvel
Szólj hozzá!

bizonyítvány

2016/06/13. - írta: wjozsi

Ezt az éppen aktuális szót röviden elintézhetjük: tegye föl a kezét, aki szereti! Na ugye.
 
De évtizedekkel legutolsó bizonyítványunk után talán kihevertük már annyira, hogy a kifejezés jelentésébe is belegondoljunk ezekben a napokban. Mit bizonyít vajon e dokumentum? Hogy eljártunk az iskolába? De hiszen ez nyilvánvaló, állna már a bál, ha nem így lenne. Hogy tanultunk is? Azt épp nem bizonyítja, hiszen kinek ilyen, kinek olyan. Hogy az iskolának van rólunk véleménye? Ezesetben inkább hívnánk koholmánynak.
 
És ha már minden áron a bizonyítás a cél, akkor miért nem "bizonyíték"? Minek a fontoskodó, tudálékos, könyökvédős, írógéppel emailt küldő hivatalnokvégződés? Kérdések, melyekre nincsenek válaszok, de most talán kiugrasztottuk a bokorból a nyúlványt. Aki tudja, e szent helyen válaszolhat.
4 komment

bankol

2016/06/07. - írta: wjozsi

Néhány éve egy reklámban bukkant fel először ez az erősen allergén kifejezés, azóta parlagfű gyanánt kiirthatatlanul terjed. A nyegle óriásplakátokról beköltözött az esti híradóba, onnan az aktuális befektetési MLM snájdig tanácsadóinak csőrből sajtot kiéneklő szókincsébe, végül a nagybani piacon hajnalban retket rámoló Hórukkronaldó és Vologya, a baseball ütős pénzügyi mediátor között a helypénz kapcsán kibontakozó párbeszédbe. És mindenki úgy tesz, mintha ez a szó létezne, pedig.
 
Mondta-e valaha is valaki, hogy reggelente munkába menet pékségel? Előfordult-e már, hogy a cipőboltolási szokásaidat firtatták? Még Vologya sem mondja, amikor bekísérik, hogy én kérem itt szokok rendőrségelni.
 
Ezennel nemzeti ellenállási mozgalmat hirdetünk: aki mostantól meghallja a bankol szót, igazítsa szemét felismeréstől kikerekedettre, és ujját mereven a beszélő mellének szegezve kiáltson így: "ahá, a retek!"
1 komment