Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

külcsín és belbecs

2016/03/29. - írta: wjozsi

A legundorítóbb mesterkélt kifejezések egyike. Gyakorlatilag ezek a szavak nem is léteznek, mégis sok magát intelligensnek képzelő sekélylelkű vigéc használja olyanformán, hogy utána még kis hatásszünetet is tart, hogy mindenkinek leessen a tantusz, micsoda választékos ízlésű, pazar szókinccsel rendelkező emberrel hozta őket össze a sors kegyelme. De nézzünk csak a mélyére. Mondta már valaha bárki bármi szépre, hogy micsoda fantasztikus külcsín? Vagy az új ájfónjára, hogy micsoda fejlődés a belbecs terén? És miért nem belcsín vagy külbecs? Na de most komolyan: ilyen szóförmedvényeket használni nem egyszerű csíntalanság, hanem súlyos becstelenség.

PS: Na és a csínját-bínját? Nos arra is tudnánk valami csúnyát-búnyát...

1 komment

lényeg a lényeg

2016/03/22. - írta: wjozsi

Olyanok mondják előszeretettel, akik élvezettel kalandoznak el a szóban forgó téma teljesen lényegtelen, senkit sem érdeklő mellékvágányain, majd amikor a hallgatóság reménytelen sóhajtásait, órára pillantgatásait, közbeszólási kísérleteit hatalmas késéssel mégis észlelik, gyorsan e varázsigével veszik mindezt semmibe, hogy azután újra belebonyolódhassanak az imént összefoglalni kívánt mondandójukba. A kifejezéssel egyfajta második félidőt teremtenek maguknak, és ezzel olyanná válnak, mint a szomszéd kétéves Pistike, aki befogja a szemét, hogy láthatatlanná váljon. Akkor most eláruljuk, hogy Pistike is látszik olyankor, és ez a kifejezés sem teszi lényeggé a semmit.

Szólj hozzá!

nemzedék

2016/03/18. - írta: wjozsi

(jó, ez egyáltalán nem felesleges, de jobb nem akadt? hol volt a szókincsrendőrség, amikor ez lett?)

Vannak szavak, melyek elsőre szalonképesnek, sőt, emelkedettnek tűnnek, miközben minden egyes áhítattal történő kimondásukkor a markába nevet, vagy legalább félre néz a csendes többség. Ők ugyanis már belegondoltak, és így tisztában vannak a szó igazi jelentésével, ami jelen esetben nem csak hogy nem emelkedett, de inkább naturális, cinikus és perverz. Olyan szavak sorába illik, mint a váladék, a hányadék, köpedék, esetleg söpredék, csak erről még egy kidobott koton is az eszünkbe jut. Ezzel az erővel az egysejtűek generációit nevezhetnénk akár osztaléknak is. De nem nevezzük, mert mi nem vagyunk ostobák.

Szólj hozzá!

túltol

2016/03/17. - írta: wjozsi

A kimaxol rokona. Azt a sunyi látszatot kelti, mintha az ősi magyar ikerszavak családjába tartozna, valójában azonban csupán egy részeg hangmérnök által a sörrel leöntött keverőpulton történt elfuserált takarítás közben véletlenül kiejtett szó hippi-utánérzéses elterjedésének köszönhető a létezése. Ennek ellenére kötelezőnek érzi minden startupper (fúj), hogy kihágásait, eltévelyedéseit, és úgy általában bárminemű túlzásba vitt cselekedetét e szóval változtassa megbocsáthatóvá. Tévednek: ezzel csak nő megbocsáthatatlan tetteik száma.

5 komment

kimaxol

2016/03/16. - írta: wjozsi

Tudálékos majmok használják arra az esetre, ha trendi mivoltukat egyszerre akarják megcsillogtatni újszerűségre való nyitottságukkal és az idegen szavak megjegyzésének képességével. Valószínűleg szakálluk és vastag fekete keretes szemüvegük is van hozzá, amivel rendkívül eredetinek gondolják magukat. Valójában azonban ez a szó csak annak elrejtésére szolgál, hogy az illető még egy egyszerű összetett mondatot sem képes megalkotni. Mi mást is kívánhatnánk az ilyeneknek, mint hogy a feleségük kimaxolja a klimaxolást, lehetőleg már harminc évesen.

1 komment
süti beállítások módosítása