Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

bizonyítvány

2016/06/13. - írta: wjozsi

Ezt az éppen aktuális szót röviden elintézhetjük: tegye föl a kezét, aki szereti! Na ugye.
 
De évtizedekkel legutolsó bizonyítványunk után talán kihevertük már annyira, hogy a kifejezés jelentésébe is belegondoljunk ezekben a napokban. Mit bizonyít vajon e dokumentum? Hogy eljártunk az iskolába? De hiszen ez nyilvánvaló, állna már a bál, ha nem így lenne. Hogy tanultunk is? Azt épp nem bizonyítja, hiszen kinek ilyen, kinek olyan. Hogy az iskolának van rólunk véleménye? Ezesetben inkább hívnánk koholmánynak.
 
És ha már minden áron a bizonyítás a cél, akkor miért nem "bizonyíték"? Minek a fontoskodó, tudálékos, könyökvédős, írógéppel emailt küldő hivatalnokvégződés? Kérdések, melyekre nincsenek válaszok, de most talán kiugrasztottuk a bokorból a nyúlványt. Aki tudja, e szent helyen válaszolhat.
4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feleslegesszavaink.blog.hu/api/trackback/id/tr588805374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blue Lemon 2016.06.13. 10:16:26

Jut eszembe: kiadmány.

Blue Lemon 2016.06.26. 14:03:27

@vészmadár (pica pica):
a kiadmány nem kiosztmány, hanem a hivatali nyelvezet szerintem 19. századból maradt öröksége. A kiadmány tehát irattani szempontból valami olyasmi lehet meghatározás szerint, hogy az egy ügyben keletkezett irat határozatának első példánya, amit az ügyfél kap.
süti beállítások módosítása