Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

tűéles

2016/05/24. - írta: wjozsi

Aki ezt a kifejezést alkotta (és az nem mostanában történt), annak bizonyára vág az esze, mint a tű. Akik pedig azóta is majmolják, nyilván borotvapengével stoppolják a zoknijukat. Mi más indokolná ezt a képtelen szóösszetételt? Persze azt készséggel elismerjük, hogy egy egymilliós fotóapparáttal (+kiegészítők) nem lehet egyszerűen "nagyon éles" képet készíteni, ott már kell egy kis extra. Ez olyasmi lehet, mint a borcímkék nyelvezete, a közönséges gagyilőrét is szánni valóan felcicomázza, hogy az erre vevő, árcédulát szándékosan rajtafelejtő procc népségnek jobban ízeljen a hegy leve. Illik is oda: a keserűmandulás és cigánymeggyes ízvilágot bársonyosan sejtetni engedő kiegyensúlyozott mineráliák üdén harmonizálnak a hosszan lecsengő tűéles savgerinccel*. Ugye hogy fel sem tűnt?
 
A fent említett sznobok számára javasolt új kifejezések még a kőgyors, a villámkemény, a falhideg, a vérmagas, a jégvörös és a toronyfehér. Ja és továbbra se feledkezzünk meg a fogkemény tésztákról...
 
*Erről a boros jelenségről több bejegyzés is született már ehelyütt, korábban szépen összefoglalta egy másik blog: http://wineflow.hu/2015/05/14/felesleges-szavak-a-borleiras-nyelveben/
7 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feleslegesszavaink.blog.hu/api/trackback/id/tr848552722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blue Lemon 2016.05.25. 18:34:39

Chips (a vékonyra szeletelt és ropogósra sütött karalábéra, petrezselyem zöldjére, céklára, zöldbabra, sárgarépára, lencsére, zöldpaprikára, szalonnára, kapupánt csavarra, rugós alátétre).
Az újbeszél konyhai szakszótárának eklatáns [!?] példája. A modoros felmenőit annak, aki először leírta, továbbá mindazoknak, akik először használták, használják és alkalmasint étlapra írják. Nem sült szalonna, tepertő, vagy sült cékla és karalábé. Nem. Csipsz. Meg a szívlapát és a gumicsizma az arcba.

wjozsi 2016.05.31. 19:00:09

@Hajdu Imre, Gombos Levente: YESS! Ez már csak azért is üldözendő, mert van rá szép magyar szavunk: a rósejbni :-)

Magush 2016.09.21. 07:22:23

Korlátolt elméd mutatkozik meg eme bejegyzésedben. Csak így tovább, előre!

Void Bunkoid 2016.11.29. 13:36:29

"kőgyors, a villámkemény, a falhideg, a vérmagas, a jégvörös és a toronyfehér".

Mi megalkottuk annak idején a "sasrészeg" szót :))))))

wjozsi 2016.11.29. 22:03:24

@Void Bunkoid: "sasrészeg" - ez jó! Pontosan melyik fokozatra lehet mondani? Mondjuk a tajtrészeg és a mattrészeg között valahol? Vagy ez a non plus ultra, amikor a legjobb esetben is a lábtörlőn alszol? Fontos, hogy árnyaltan fejezzük ki az alkohollal folytatott görbe viszonyunk aktuális gyümölcsét! :-)

Void Bunkoid 2016.11.30. 00:05:16

@wjozsi: a sasrészeg az eléggé durva, valahol a mattrészeggel egy szinten van, ámbár mi valahova a "bikarészeg" és az "oszloprészeg" közé helyeztük :)
süti beállítások módosítása