Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

iparkodj

2016/04/18. - írta: wjozsi

Elsősorban így, felszólító módban. Ez a szó több sebből vérzik és minden bizonnyal sokunkban további sebeket tép fel. Egyrészt nem világos, mi köze az iparnak ahhoz, hogy az illető csipkedje magát (ez is blogbejegyzést érne), vagyis siessen. Ezzel az erővel lehetne mezőgazdaságkodj vagy kereskedelemkedj is. Másrészt - és ez a nagyobbik baj - ezt a szót már rég kisajátították maguknak azok az óvodai dadusok, akiknek kis gödröcske alakult ki a könyökük fölött a valószínűtlenül vastaggá fejlesztett felkar-hájukon, nájlonköpenyt (direkt á-val) hordanak térdig fűzős cipővel és a törülközőt türülközőnek mondják. Ilyen dada pedig minden óvodában akad legalább egy. Megáll a hipószagú linóleummal borított folyosó végén és a bóklászó gyermekekre lesből támadva ráordít: iparkodj! (vidéken iparkoggyá!). Nem véletlen, hogy aki volt óvodás, az még felnőtt korában is összerezzen e kifejezés hallatán. Kérjük, kerüljék használatát!

iparkodj.jpg

(Eredeti kép forrása: commons.wikimedia.org)

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feleslegesszavaink.blog.hu/api/trackback/id/tr188566682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Blue Lemon 2016.04.20. 15:48:08

sziasztok a recept végén van állandó rovatunk, 'a szavak, amiket nem írunk le'. Ha van kedvetek, tegyetek javaslatokat újabbakra.
piroskockas.blog.hu/2016/04/20/lasagne_586

Köszi.

wjozsi 2016.04.21. 00:10:17

@Hajdu Imre, Gombos Levente: Kiváló lista, több eleme is szócikk emitt. És mától fogva aktívan használni fogom a gasztrogyerkőc kifejezést.

Blue Lemon 2016.04.21. 07:44:41

@wjozsi: jó, csak ne legyek a közeledben.
süti beállítások módosítása