Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

fószer

2015/02/07. - írta: vészmadár (pica pica)

Nikiló, lelkes olvasónk precíziós találata, miként írja, félúton a fészer és az óvszer között. Igen nagy jelentőségű meglátás, amennyiben felveti a kérdést, vajon egy szó puszta hangzása determinálhatja-e a vele jelzett dolog jellemét? Úgy tűnik, a válasz igen. Ahogy a fészer is, látszólag tárolási funkciót szolgáló épület, valójában a hulladék külvilágtól való átmeneti elrejtésének eszköze, s amiként az óvszerben tárolt dolgok is ritkán kerülnek terítékre a Szépművészeti Múzeumban, akként a fószer is jellemzőbben használandó alkoholista, fogatlan, ex-segédmunkanélküli kocsmatöltelékre, mint kitüntetés előtt álló, kétszeres olimpiai bajnok rákkutatóra. Ennél is jobban jellemzi azonban használóját: a reménytelenül panelrengeteg-lelkületű, kevésre vágyó, majd arról is legkésőbb 5 évesen lemondó, önnön középszerűségét soha feldolgozni nem képes, s ebbéli szerencsétlenségében amúgy sajnálni és megsegíteni való pojácák műlazaságot sugalló, a másikat a maguk szintjére rántani igyekvő szava járása. Hasonlít még a fűszerre is, de arról semmi nem jut eszünkbe.

Címkék: szavaink
8 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feleslegesszavaink.blog.hu/api/trackback/id/tr417149021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nikiló 2015.02.10. 13:34:11

Zseniális.
Ilyet én nem tudok. Legalábbis eddig még sosem írtam olyat, amin fuldokolva, majdan könnyezve hahotáznék (ez is milyen szó...hahotázik).

Ernoke 2015.02.12. 15:36:47

a fószer hív minden olyan embert, akitől kunyerálni akar, vagy akinek tartozik, "főnök úr"-nak

Ernoke 2015.02.12. 15:38:00

@Nikiló: én is könnyeztem már néhány poszton, nem szokatlan ez itt:D

vészmadár (pica pica) · http://feleslegesszavaink.blog.hu 2015.02.12. 19:07:42

@Ernoke: vagy simán csak főnök. Amúgy gyakran mondom, hogy nálunk minőségi az olvasótábor: kicsi, de lelkes és értő. Érdemes a facebook-csoportba is belépni, több izgalmas rovat csak ott olvasható:)

wjozsi 2015.05.14. 18:31:57

A minap egy fószer talizott valami fazonnal, hogy csapassanak egyet a verdájukkal. Há mondom is a spanomnak, ha a skacok ezt megtuggyák, szénnéröhögik magukat. De nem röhögtek, mer a fószer a Dzsó haverja, az meg a szart is kiverné belőlük. Na ja.

wjozsi 2015.05.14. 21:31:32

@vészmadár (pica pica): Nem, az egy másik fószer lehet. Én csak úgy játszódok (ez is jó szó) a nyelvvel, ha már ez a muttercunge jutott nekem. Örülök, hogy rám talált ez a blog.
süti beállítások módosítása