Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

annyira/mennyire igaz

2014/03/09. - írta: vészmadár (pica pica)

Általában csupa nagybetűvel. Általában legalább hat felkiáltójellel. Általában valami büdösen közhelyes, semmit nem jelentő Coelho- vagy Müller-idézet alá kommentelik be 38+ éves kontírozóhölgyek, vagy magukat érzékeny férfinak beállító, sikertelen pöcsök. Használójuk jellemzően érdeklődik az ezotéria iránt, és hiszi, hogy a mágneses bioenergia-karkötő gyógyítja a cukorbetegséget. Minősített esete, ha a kifejezés használója maga is auramasszőr.

Szólj hozzá!

pellet

2014/03/07. - írta: vészmadár (pica pica)

Most komolyan, az egész olyan, mintha a pele dunántúli kiejtésű (ld. még: csallán) tárgyesete lenne, és még az is hibásan. Mókusfajzatokat viszont nem dobunk kazánba, sem nem töltünk fröccsöntő gépekbe, úgyhogy a szónak semmilyen létjogosultsága nincs a mai magyar nyelvben, vagy legfeljebb annyi, mint a vombatnak. Kerülendő, mint a taknyos víziló.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!

barista

2014/03/06. - írta: vészmadár (pica pica)

Aki nem tudná, ez kávéfőző embert jelent.

Most komolyan, valakinek az a foglalkozása, hogy kávét főz? Nem, nem pultos, aki sok mindenhez ért, standol, pénztárgépet kezel, cseveg a vendéggel, stb. Nem, ő kávét főz. Persze tudom, lehet bohóckodni a habbal, meg hőfokkal és keverékekkel, és egyéb ilyen baromságok, de ezt legfeljebb a Starbucksos majmok hiszik el. Rendes ember tudja, hogy a kávé az csak kávé. Ha barista vagy, most lépj ki, és keress valami normális állást. Jó hogy már nem az a foglalkozásod, hogy mosógép-bepakoló.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!

tértivevény

2014/03/06. - írta: vészmadár (pica pica)

Semmi értelme, de tényleg. Minden eleme a szónak közel háromszáz éve halott. Nem haldoklik, nem beteg, meghalt, jóval a Jupiter-szimfónia megszületése előtt. Ellentétben a viola da gambával azonban ez a förmedvény makacsul ragaszkodik az élő státuszhoz. Valami lehet a térti szóban, mert másik gazdateste, a menettérti csak annyival kevésbé értelmetlen, hogy a menet szónál legalább tudunk mire asszociálni.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!

bugyi

2014/03/06. - írta: vészmadár (pica pica)

Mint irodaszer.

Oké, értem én, hogy a lefűzhető genotherm kicsit száraz elnevezés. Lehet, nem is a bugyi szó zavarna, ha nem kísérné minden alkalommal, a közös munka ötszáztizenhetedik évében is ugyanaz a összekacsintós röhögcsélés a szó elhangzását, amivel arra utalunk, hogy tudjuk ám, hogy most egy női intim ruhadarabot is megneveztünk. Pfej.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása