Alföldi gyerekként - és Alföld alatt természetesen az IGAZI Alföldet értjük, azaz a Kiskunságot, úgyhogy Nyíregyházától Szolnokig született olvasóink e poszt erejéig fogadják el, hogy ők csak érintőlegesen alföldiek -, tehát alföldi gyerekként igen hamar szembesültem a pörkölttorta kifejezéssel. Nem kifejezetten édesszájúként lelki szemeim előtt egy marha- és sertésdarabokból komponált, emeletes hústorony jelent meg. Sajnos az igazság sokkal kiábrándítóbb: a pörkölttorta az valójában grillázs, azaz égetett cukor mindenféle csonthéjas-darabbal. Esküvők kedvelt kelléke, valószínű mindenki találkozott már vele, aki volt olyan szerencsétlen, hogy kénytelen volt esküvőre/lakodalomba menni. Nagy nehezen persze felvilágosodik idővel az ember gyereke, hogy itt égetett (pörkölt) cukorról van szó, de akkor miért nem hívják pörköltcukor-tortának? Ez alávalóság, az egész ételnevezéktani tanszék mondjon le! Köcsögök.
Felnőtt tartalom!
Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.