Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

lapra szerelt

2014/07/18. - írta: vészmadár (pica pica)

Leghülyébben megfogalmazott kiszerelési forma evör. Mert az a szájba tekert bútor nincs lapra szerelve, legfeljebb, ha nagyon megengedőek vagyunk, mondhatjuk, hogy szét van szerelve lapokra, de még inkább lapokká van szétszedve (pontosabban: eleve össze sincs rakva). Értelme annyi, mint pinában a kereplőnek, tekintve, hogy - hacsak nem asztalosok vagyunk, aki szakszerűen össze is ragasztja - semmi esély, hogy stabil, masszív, mozgatást tűrő bútort kapjunk. Már csak azért is, mert a kis helyfoglalási kényszer miatt a bútor hátlapja legalább két, ha nem 3 darabban érkezik, pedig közismerten a hátlap - akárcsak embernél - adja a bútornak a tartást. Az összeszerelési útmutató néven mellékelt dadaista szabadversekről legalább annyi jó elmondható, hogy hosszú órákra-napokra jelentenek felhőtlen, röhögősokkba fulladó szórakozást. Ez is valami.

Szólj hozzá!

découpage

2014/07/18. - írta: vészmadár (pica pica)

Kiejtve dekopázs vagy dekupázs. Idegesítően francia, amitől bárki használja előttünk, az a lókolbásszal fejbekúrós, affektálós sznob belvárosi ökolibákokat kiirtani való kedvünk támad És ez még csak a legkisebb baj a szóval. Az igaz csemege a szó jelentése, ami nem más, mint szalvétaragasztgatás. Igen, kedves olvasóink, van ilyen. Felnőtt emberek azzal töltik az idejüket, sokszor nem kevés pénzt áldozva erre, hogy valami olyasmit gyűjtsenek, válogassanak majd nyálazzanak fel papírdobozok oldalára, amibe mi amúgy a pörköltszaftos kis kezeinket türüljük. Pénzt ad érte, odaautózik, gondosan válogat, összenyálazza, felragasztja, aztán meggyőződve van hosszasan arról, hogy ő kreatív. Mely szót azzal gondolja kiérdemelni, hogy - nem győzzük ismételni - SZALVÉTÁKAT GYŰJT ÉS RAGASZTGAT. Kész beszarás az emberi faj.

 

UPDATE: szemfüles olvasóink szerint az eredeti kiírástól eltérően: nem decopage hanem découpage. Ezek szerint a szalvétaárusok azt sem tudják, mit árulnak. Köszönjük.

Szólj hozzá!

söntés

2014/07/17. - írta: vészmadár (pica pica)

Azt tudjuk, hogy a sönt (shunt) valami innen oda vezető cső, amit Dr. House gyakran építtet nagymellű páciensekbe, plusz valamelyik részből azt is megtudtuk, ha egy ilyen van az agyadban, akkor az agyvíznyomás nem tud megnőni a penicillintől. Ezen túl azonban semmiféle kapaszkodónk nincs a söntés szó eredetéről. Gyanúnk szerint a hetedik kör Hubertus - barnasör-kombó után alkotta meg egy nyúlszájú norvég halász harmadik, középsúlyosan diszlexiás gyermeke. Hangzását tekintve félúton áll a sertepertélés és a köszvényjárvány szavak között, bár ez utóbbi valójában nem jelent semmit. Az sem teljesen egyértelmű, a söntés végül is a pultot, a kocsmát vagy a felmosatlan padlót jelenti pontosan. Annyira mondjuk nem is érdekel minket.

Címkék: szavaink
1 komment

kádéenpézés

2014/07/16. - írta: vészmadár (pica pica)

Ócska, átlátszó, gyermeteg - mindazonáltal működőképes - lájkvadász eszköz facebookon vagy olyan chatmotoroknál, mint pl. a Disqus. A lényege, hogy a legtöbb lájkot kapott, ezáltal FELÜL megjelenő kommenthez írjuk a saját kommentünket, lehetőleg belesimítva a szövegkörnyezetbe. Blogoszferikus, őskori változata szerint minden blogketreces cikkbe kommentelünk valami szart, hogy a saját blogunk címe megjelenjen. Csicska megoldásnak számít 2007. október óta.

Szólj hozzá!

elvágólag

2014/07/15. - írta: vészmadár (pica pica)

Egyenruhás szervezetek fegyelem-fétisének egyik vizuális manifesztációja, amennyiben az összezárt két lábfej, a slicc, az övcsat szimmetriatengelye, az ing gombjai, az ember orra és a hajában a választék egy egyenesre essen, mely egyenes 90 fokot zárjon be a talajjal, valamint a vállak alkotta egyenessel és az összeszorított száj képezte alakzattal. Ideális esetben a szemöldökök sem törik meg ezt a harmóniát. Sajnos az újoncok slendrián hozzáállása miatt besorozáskor még különböző, felismerhető arccal és testalkattal rendelkeznek, de ez szerencsére néhány év értelmetlen üvöltözéssel kijavítható.

Címkék: szavaink
Szólj hozzá!
süti beállítások módosítása