Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

és ez így hogy? minek? kinek? miért? nehogy már!

kábelkorbács

2014/06/13. - írta: vészmadár (pica pica)

Nem is az a szörnyű, hogy ez a szó létezik. Még az sem annyira, hogy Ferenc nevű olvasónk rá is talált. Valahogy megemésztettük, hogy ez NEM szexuális segédeszköz, miközben minden hang benne ebbe az egy irányba mutat. De hogy olyan komoly cégeknek, mint a Siemens, létezik kábelkorbács-tervező részlege, az meglepőbb, mint az újévi első széklet. Ha olvasóink között van kábelkorbács-tervező szakmérnök, feltétlenül jelentkezzen, rengeteg kérdésünk volna.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://feleslegesszavaink.blog.hu/api/trackback/id/tr886298791

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

harold of the rocks 2017.12.16. 16:44:21

Hát a kábelkorbács az kettő vagy több kábelt jelent összefogva.
A kábelt általában be kell húzni valahova (védőcső, kábelcsatorna, kábeltálca, stb.) és el kell juttatni valahonnan valahova.
Ha több kábelt kell és lehet egyszerre húzni, akkor ezeket a kábeleket szigetelőszalaggal egymáshoz rögzítjük, így nem fognak szanaszét széledni, sokkal könnyebb bánni velük, ha ún. korbácsba vannak rendezve.

A kábelkorbács tervezés az más tészta lehet, arra tudok gondolni, hogy ipari gépek, robotok kábelezésére értik, bár ott inkább kábelkötegekről lehet beszélni, és a hozzászólásom elején ismertetett "kábelkorbács" kifejezés helyett is szerencsésebb lenne a kábelköteget használni.

Örülök hogy segíthettem.
süti beállítások módosítása